Derfor var hun heller ikke i tvivl, da hun i sommer blev opfordret til at sende en ansøgning til Unicefs nyoprettede børnepanel. Sammen med 10 andre børn i alderen 10 til 15 år blev hun valgt og har frem til nu haft til opgave at rådgive Unicef om, hvordan Børnenes Kampdag, der finder sted i morgen, skal løbe af stablen.
En appelsinjuice gør det ikke nemmere
Med udgangspunkt i temaer, der optager børnene selv og med troen på, at de voksne faktisk vil høre efter, hvis man råber højt nok, har Subha sammen med de 10 andre i Børnepanelet udviklet forskellige aktiviteter, der alle sætter fokus på, at det er de voksne, der har ansvaret og skal tage børnenes fremtid alvorligt.
For Subha er ansvar et vigtigt ord, og Børnenes Kampdag er ifølge hende en god anledning til at sætte fokus på børns trivsel, og at alle børn har ret til et liv uden vold.
-Vold, konflikter og dumme skænderier mellem forældre kan alt sammen fjerne barnets fokus for eksempel i skoletiden, fordi man sidder og tænker på om mor og far er oppe og skændes, eller hvornår man får lov til at se storebror igen, siger hun.
-Børn skal have en stemme, der bliver taget lige så seriøst som de voksnes. Og så skal det ikke handle om, hvad de voksne tror, men hvad børnene selv fortæller. At blive hentet af rektoren midt i matematiktimen er altså ikke sjovt, og at sidde omringet af voksne kan nemt gøre det utrygt at snakke om det (volden red.), og en appelsinjuice gør det altså ikke nemmere.