• Børn på Kvindehjemmet

    Et ophold på krisecenter kan hjælpe dig og dine børn.

    Voldsudsat dreng på krisecenter i park smiler

Børn har antennerne ude og ved mere, end man tror

Mange kvinder gør alt, hvad de kan, for at deres børn ikke skal se eller høre volden. Men børn er rigtig gode til at fornemme, hvis noget er galt. Også selvom de er små. Og ofte har de set, hørt eller fornemmet mere, end man tror. Ved at sige fra over for vold, kan du hjælpe dit barn. For eksempel ved at flytte på krisecenter.

 

”Før vi kom hertil, var jeg bekymret for, om jeg kunne passe på mine børn sådan et sted. Men da vi kom, blev jeg overrasket over, at huset og vores værelse var lyst og venligt. Det var helt almindelige mennesker, der boede her.”

Mor med to børn

Det siger børn

Tegning af Kvindehjemmets facade med dreng udenfor

“I begyndelsen ville jeg egentlig bare hjem. Men jo længere tid jeg boede her, indså jeg, at det man er vant til ikke altid er bedst.”

Pige, 17 år

“Man har sin egen seng og værelse, og ingen må bare komme derind, og det er meget godt.”

Pige, 6 år

“Da jeg kom, var jeg sur på far og mor, fordi de skændtes hver dag. Jeg var lidt trist. Så blev jeg glad af at være i Børnetræet.”

Dreng, 13 år

“Hvis man er ked af det, kan man tale om det med Børnetræet. Det hjælper.”

Pige, 5 år.

“Før vi flyttede på krisecenter, skulle jeg passe på min mor. Det var mit job.”

Dreng, 11 år

“Da min mor sagde, vi skulle flytte til Kvindehjemmet, var jeg meget ked af det. Jeg vidste ikke, hvad ”Kvindehjemmet” betød. Det gør jeg nu, og jeg er meget glad for at bo her.”

Pige, 14 år

Børn har brug for at snakke om volden

Vold påvirker børn. Børn, der lever i vold, bekymrer sig ofte mere end andre børn og kan have mange forskellige reaktioner. Nogle reagerer ved nemt at blive bange, kede af det eller indadvendte. Andre reagerer ved at blive mere urolige, vrede og udadreagerende. Mange børn tror, at volden er deres egen skyld.

På Kvindehjemmet får du og dit barn støtte til at tale om, hvorfor I er på krisecenter. Flytter du ind uden dine børn, får du støtte til, hvordan du kan være der for dem, selvom de ikke bor hos dig.

FAKTA

Børnetræet er navnet på Kvindehjemmets tilbud til børn og mødre. Siden 1996 har vi udviklet metoder til at tale om vold i et sprog, der passer til børneører. Målet er at mindske effekterne af vold hos det enkelte barn. Børnetræet arbejder altid tæt sammen med barnets mor. Der er tre pædagoger ansat i Børnetræet.

Metoder til at sætte barnet i fokus

Når man arbejder med børn, er der altid en risiko for, at man konkluderer for hurtigt på deres adfærd og reaktioner. Det sker også for os. Derfor er det blevet Kvindehjemmets grundfilosofi, at vi skal tale med børn og ikke kun om dem.

Vi har beskrevet forskellige tilgange til at få børns stemme frem i ord og billeder.

Film om at bo på krisecenter fortalt af børn

Filmen er produceret af Mikrofilm AS i samarbejde med et norsk krisecenter i Salten. Instruktør: Robin Jensen. For mere information, se her.

Kontakt os – døgnet rundt. Sammen kan vi finde ud af, hvad der er bedst for dig og dine børn.

Nyheder om arbejdet med børn og mødre

Mexicos ambassadør på besøg for at tale om hjælp til voldsudsatte, mexicanske kvinder i Danmark

Besøg / Rettigheder
Voldsudsatte kvinder med udenlandsk baggrund er ofte ekstra udsatte. Denne problemstilling optager Mexicos kvindelige ambassadør i Danmark, og derfor besøgte hun Kvindehjemmet for at blive klogere på, hvordan vi bedst muligt hjælper denne målgruppe.

Kvindehjemmet: Ny lovgivning skal sikre børns rettigheder

Børn / Politik
Næste år træder Barnets Lov i kraft, og den skal give udsatte børn og unge en stærkere stemme. Som et led i at sikre dette besøgte socialminister Astrid Krag Kvindehjemmet for at få et indblik i voldsfaglighed i børnehøjde.

Kvindehjemmet til ligestillingsminister: Husk børns rettigheder i ny handlingsplan

Børn / Politik
Med løftet om at lave en forpligtende handlingsplan, der skal forebygge og bekæmpe vold mod kvinder og kvindedrab, besøgte ligestillingsministeren tirsdag Kvindehjemmet for at blive inspireret. Med sig fra besøget tog ministeren et klart budskab om at huske at indtænke børnenes perspektiv og rettigheder.

This post is also available in: English

Ring til osForlad side

Ring til os
døgnet rundt

telefon 35 81 98 45

Luk

Få vores nyheder
i din mailbakke

Følg med i vores arbejde, og hold dig opdateret indenfor krisecenterområdet. Du modtager nyheder en til to gange om måneden.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Luk