Ny aftale øger børns rettigheder

Politik
Ny aftale øger børns ret til et godt børneliv, og giver børn på krisecentre mulighed for at gå i skole.

Mexicos ambassadør på besøg for at tale om hjælp til voldsudsatte, mexicanske kvinder i Danmark

Besøg / Rettigheder
Voldsudsatte kvinder med udenlandsk baggrund er ofte ekstra udsatte. Denne problemstilling optager Mexicos kvindelige ambassadør i Danmark, og derfor besøgte hun Kvindehjemmet for at blive klogere på, hvordan vi bedst muligt hjælper denne målgruppe.

Kvindehjemmets ambulante rådgivning sikret frem til 2026

Ambulant rådgivning / Politik
Med fordelingen af de såkaldte SSA-midler, der skal gå til nogle af samfundets mest udsatte borgere, er Sig Det Til Nogen sikret de næste to et halvt år. Dette er glædeligt, men arbejdet for at sikre permanent finansiering af tilbuddet fortsætter.

En rygsæk som redskab til at tale om vold i børnehøjde

Pædagogisk arbejde / Rygsæk
2400 rygsække fra Maryfonden og Ole Kirks Fond er netop ankommet til landets krisecentre. Udover at sprede glæde hos de voldsudsatte børn bliver rygsækkene også brugt til det voldsfaglige arbejde med børnene. Projektet startede tilbage i 2008, hvor Kvindehjemmet var med til at udvikle idéen sammen med Kronprinsesse Mary.

Udenlandsk interesse for Kvindehjemmets voldsfaglighed

Besøg / Videndeling
I sidste uge havde Kvindehjemmet besøg af Norges krisecentersekretariat samt den uafhængige ekspertgruppe Grevio under Europarådet, der arbejder med forebyggelse af vold mod kvinder og børn. Begge parter var optaget af Kvindehjemmets fokus på at sikre voldsudsatte kvinder og børns rettigheder, og hvordan vi løfter det voldsfaglige arbejde.

Partnervold anerkendes nu som et ligestillingsproblem – men kommer det arbejdet med den kønsbaserede vold til gode?

Køn og vold / Politik
Der skal være hjælp til alle voldsudsatte uanset køn. For at sikre, at hjælpen også bliver den rette, er det vigtigt, at den kønsbaserede vold anerkendes som en afgørende faktor i den samlede indsats til bekæmpelse af partnervold.
Ring til osForlad side

Ring til os
døgnet rundt

telefon 35 81 98 45

Luk

Få vores nyheder
i din mailbakke

Følg med i vores arbejde, og hold dig opdateret indenfor krisecenterområdet. Du modtager nyheder en til to gange om måneden.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Luk