• Viden og udvikling

    Vores tilgang til udvikling, nøgletal og aktuelle projekter.

    Voldsudsat kvinde på krisecenter står ved et træ med solen i ansigtet

En styrket indsigt ind i organisationen og ud i verden

På Kvindehjemmet hilser vi den stigende interesse i effektmåling og resultatdokumentation velkommen. Vi tror på, at en velovervejet dokumentationspraksis og brug af evalueringer er med til at forbedre kvaliteten af vores tilbud. Vi er engageret i projekter og metoder, der kvalificerer indsatsen indadtil og samtidig giver omverdenen øget indsigt i det krisecenterspecifikke arbejde og vores målgruppe. På denne side kan du se vores nøgletal og læse mere om aktuelle projekter.

Nøgletal (2017)

83 kvinder boede på Kvindehjemmet

Der er i alt 36 pladser på Kvindehjemmet til kvinder med og uden børn. I alt flyttede 51 kvinder ind.

84 børn boede på Kvindehjemmet

Langt de fleste børn har været udsat for vold eller overværet/overhørt vold mod deres mor.

765

henvendelser fik Kvindehjemmet

77 procent af alle henvendelser drejede sig om en ledig plads. Vi rådgiver ofte i forbindelse med forespørgsler om en ledig plads.

  • 59 procent af de indflyttede kvinder havde dansk statsborgerskab
  • 41 procent af de indflyttede kvinder havde andet statsborgerskab
84%

af de indflyttede kvinder havde været udsat for fysisk vold

1 ud af 5 havde været udsat for seksuel vold, 31 procent for materiel vold og 27 procent for økonomisk vold. Alle havde været udsat for psykisk vold.

af de indflyttede kvinder var blevet udsat for vold af en nuværende partner

Knap 1 ud af 5 var udsat for vold fra en tidligere partner. I 14 procent af tilfældene var voldsudøveren en eller flere familiemedlemmer. Der kan godt være flere voldsudøvere på én gang.

75%

Forskningsprojekt om kvinder på krisecenter

Kvindehjemmet har iværksat et forskningsprojekt i samarbejde med Danner og Syddansk Universitet. Projektets formål er at undersøge voldens konsekvenser for kvinder på krisecenter, samt følge hvordan kvindernes trivsel udvikler sig i løbet af et krisecenterophold og efter udflytning. Dataindsamlingen består af et spørgeskema, som de deltagende kvinder udfylder både under og efter opholdet.

Spørgeskemaet indeholder en række standardiserede og validerede psykologiske tests og kan blandt andet afdække omfanget af kvinder med symptomer på PTSD og Kompleks PTSD. Undersøgelsen er ledet af Ask Elklit, professor for Videnscenter for Psykotraumatologi på Syddansk Universitet. Projektet løber fra 2018 til og med 2020 og er støttet af Offerfonden.

Nyt redskab til dialog og måling

Kvindehjemmet er ved at implementere et nyt progressions- og samtaleredskab, som hedder Empowerment Star. Redskabet er udviklet af virksomheden Outcomes Star og retter sig specifikt til kvinder, der har været udsat for vold i nære relationer. Empowerment Star er et visuelt redskab, der sætter kvinders egen vurdering og udvikling i centrum.

 

”Data fra stjernen kan sige noget om, hvilken effekt Kvindehjemmets arbejde har på den enkelte kvinde samt på tværs af husets beboere.”

Birgit Søderberg, leder af Kvindehjemmet

Kontakt os, og hør mere om vores arbejde, og del dine ideer.

Nyheder

Tegning af kvinde

Fra makeup-donation til kunstprojekt om identitet

Identitet / Kunst / Pædagogik
Når Kvindehjemmet modtager en donation, forsøger vi at tænke den aktivt ind i det pædagogiske arbejde. Men hvordan arbejder man lige pædagogisk, når donationen er læbestifter, concealere og neglelakker?

Nyt forskningsprojekt skal give os mere viden om kvinder på krisecenter

Effekt / Forskning / Traumer
Kvindehjemmet er gået sammen med Danner og Syddansk Universitet om et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge voldens konsekvenser for kvinder på krisecenter.

Børn har brug for et tilgængeligt sind

Børn / Konference / Vold
Når børn overværer vold, sætter det sig i dem. Også selvom de er helt små. Kvindehjemmet mødte ekspert i børn og traumer Chandra Ghosh Ippen på årets nordiske konference om vold.

Få indblik og indsigt i arbejdet med voldsudsatte kvinder og børn på krisecenter.

This post is also available in: English

Ring til osForlad side

Ring til os
døgnet rundt

telefon 35 81 98 45

Luk

Få vores nyheder
i din mailbakke

Følg med i vores arbejde, og hold dig opdateret indenfor krisecenterområdet. Du modtager nyheder en til to gange om måneden.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Luk