• Viden og udvikling

    Vores tilgang til udvikling, nøgletal og aktuelle projekter.

    Voldsudsat kvinde på krisecenter står ved et træ med solen i ansigtet

En styrket indsigt ind i organisationen og ud i verden

På Kvindehjemmet hilser vi den stigende interesse i effektmåling og resultatdokumentation velkommen. Vi tror på, at en velovervejet dokumentationspraksis og brug af evalueringer er med til at forbedre kvaliteten af vores tilbud. Vi er engageret i projekter og metoder, der kvalificerer indsatsen indadtil og samtidig giver omverdenen øget indsigt i det krisecenterspecifikke arbejde og vores målgruppe. På denne side kan du se vores nøgletal og læse mere om aktuelle projekter.

Nøgletal (2018)

73 kvinder boede på Kvindehjemmet i 2018

Halvdelen boede med et eller flere af deres børn. Størstedelen af de indflyttede kvinder (42) var i alderen 31 til 40 år. Den næststørste aldersgruppe var yngre kvinder i alderen 21 til 30 år.

54 børn boede på Kvindehjemmet i 2018

Af de børn der flyttede ud i 2018 havde størstedelen overværet eller overhørt psykisk vold mod deres mor (77 procent).

946

henvendelser fik Kvindehjemmet i 2018

I langt de fleste tilfælde var det kvinden selv, der henvendte sig (60 procent). Der er i alt 36 pladser på Kvindehjemmet til kvinder med og uden børn. I 2018 var belægningsprocenten 99,7.

  • 57 procent af de indflyttede kvinder havde dansk statsborgerskab
  • 43 procent af de indflyttede kvinder havde andet statsborgerskab
98%

af de indflyttede kvinder havde været udsat for psykisk vold

9 ud af 10 havde været udsat for fysisk vold og omkring hver tredje havde været udsat for seksuel vold. Omkring halvdelen havde desuden været udsat for materiel vold og/eller økonomisk vold.

Hver fjerde af de indskrevne kvinder havde levet mellem 5-10 år i volden

I 88 procent af tilfældene var voldsudøver nuværende ægtefælle, samlever eller kæreste. I langt de fleste tilfælde havde voldsudøver desuden dansk statsborgerskab (67 procent).

År

Forskningsprojekt om kvinder på krisecenter

Kvindehjemmet har iværksat et forskningsprojekt i samarbejde med Danner og Syddansk Universitet. Projektets formål er at undersøge voldens konsekvenser for kvinder på krisecenter, samt følge hvordan kvindernes trivsel udvikler sig i løbet af et krisecenterophold og efter udflytning. Dataindsamlingen består af et spørgeskema, som de deltagende kvinder udfylder både under og efter opholdet.

Spørgeskemaet indeholder en række standardiserede og validerede psykologiske tests og kan blandt andet afdække omfanget af kvinder med symptomer på PTSD og Kompleks PTSD. Undersøgelsen er ledet af Ask Elklit, professor for Videnscenter for Psykotraumatologi på Syddansk Universitet. Projektet løber fra 2018 til og med 2020 og er støttet af Offerfonden.

Nyt redskab til dialog og måling

Kvindehjemmet er ved at implementere et nyt progressions- og samtaleredskab, som hedder Empowerment Star. Redskabet er udviklet af virksomheden Outcomes Star og retter sig specifikt til kvinder, der har været udsat for vold i nære relationer. Empowerment Star er et visuelt redskab, der sætter kvinders egen vurdering og udvikling i centrum.

 

”Data fra stjernen kan sige noget om, hvilken effekt Kvindehjemmets arbejde har på den enkelte kvinde samt på tværs af husets beboere.”

Mette Melby Bak, souschef og faglig leder

Kontakt os, og hør mere om vores arbejde, og del dine ideer.

Nyheder

Anbefaling til ny ligestillingsminister: Lad os droppe den kønsneutrale voldsforståelse

Forskning / Køn og vold
Det er både problematisk og forkert at udelade kønnets betydning, hvis vi reelt vil forstå og forebygge partnervold, lyder det nu fra forskere og praktikere i tidsskriftet Social Kritik. Kvindehjemmet anbefaler alle med interesse for området at investere i et eksemplar.

Efter næsten 40 år i vold: - Jeg bliver mig selv nu

Historie / Langvarig vold
Det er aldrig for sent at komme fri fra vold. Det er Jelenas historie et levende bevis på. Læs hvordan hun overlevede et voldeligt forhold, som varede næsten 40 år.
Katrine Nordbjærg, forstander Kvindehjemmet

100 dage på Kvindehjemmet

Kvindehjemmet mener
I dag er det 100 dage siden Katrine Nordbjærg havde sin første arbejdsdag som forstander på Kvindehjemmet. Vi har bedt beboere, medarbejdere og en række aktører om at stille spørgsmål til en ny i feltet.

Få indblik og indsigt i arbejdet med voldsudsatte kvinder og børn på krisecenter.

This post is also available in: English

Ring til osForlad side

Ring til os
døgnet rundt

telefon 35 81 98 45

Luk

Få vores nyheder
i din mailbakke

Følg med i vores arbejde, og hold dig opdateret indenfor krisecenterområdet. Du modtager nyheder en til to gange om måneden.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Luk