Hvem er vi
Kvindehjemmet er et privat, selvejet, non-profit kvindekrisecenter og Danmarks største kvindekrisecenter. Vi er et specialiseret tilbud med høj faglighed. Vi tilbyder kvinder og børn sikkerhed samt den rådgivning, støtte og omsorg, som kan bidrage til, at kvinden og eventuelt ledsagende børn kan etablere en selvstændig tilværelse uden vold i egen bolig. Vi arbejder i henhold til Servicelovens § 109 og modtager kvinder og børn fra hele landet.

Om jobbet
Stillingen er på 37 timer, hvor fire dage om ugen foregår på Kvindehjemmet, og én dag om ugen i vores ambulante rådgivningstilbud ”Sig det til nogen” (SDTN).

En vigtig del af psykologfunktionen begge steder er at afdække og tilbyde støttende samtaler til kvinder, der, grundet vold og andre tilhørende, psykosociale problematikker, ofte udviser tegn på traumatisering (PTSD og K-PTSD). Derfor er det afgørende, at du har erfaring med at arbejde ud fra en traumeinformeret tilgang såsom EMDR, CFT, SE eller andre traumefokuserede tilgange.

Det vil desuden være en fordel, hvis du er fagligt velfunderet inden for udviklingspsykologi, mentalisering og tilknytningsteori og har erfaring med indsatser rettet mod børn, unge og deres familier, da vi på Kvindehjemmet ønsker at arbejde familieorienteret og sikre en høj fleksibilitet tilpasset den enkelte kvinde og hendes eventuelle børn. Det vil også være en fordel, hvis du har faglig viden om vold og at være voldsudsat eller har interesse for området.

For at sikre en helhedsorienteret og tværfaglig tilgang tilpasset den enkelte kvinde og eventuelle børn vil du skulle arbejde tæt sammen med Kvindehjemmets anden psykolog, samt krisecentres øvrige faggrupper, der bl.a. består af socialrådgivere, pædagogisk personale, en jurist og andre faggrupper med stort engagement, erfaring og voldsfaglig viden. Det øvrige socialfaglige personale arbejder primært ud fra en narrativ/systemisk forståelsesramme, hvorfor det er en fordel, at du har kendskab til denne måde at arbejde på og kan lide at arbejde tværfagligt.

Der er ofte en høj grad af kompleksitet og tyngde i sagerne, derfor er det en fordel, at du både fagligt og som menneske hviler i dig selv. Din arbejdsplads er kvindernes og børnenes hjem, og du skal være indstillet på at møde kvinder og børn i forskellige sammenhænge.

Som psykolog på Kvindehjemmet får du mulighed for

  • At arbejde tværfagligt i alle sager med socialrådgivere, pædagoger m.fl.
  • Gennem udredningssamtaler at afdække og vurdere kvinder og børns aktuelle psykiske tilstand og behov med særligt fokus på efterreaktioner, traumatisering og genopbygning af ressourcer (empowerment)
  • At udfærdige skriftlige udtalelser til Familieretshuset, kommuner og øvrige samarbejdspartnere
  • At yde rådgivning, vejledning og faglig sparring til kolleger i huset samt eksterne samarbejdspartnere
  • At gennemføre forløb med kvinder, børn og unge – individuelle samtaler, mor/barn-samtaler, familiesamtaler og legeterapeutiske forløb
  • At modtage løbende supervision mhp. at opretholde et højt fagligt niveau og samtidig sikre psykisk trivsel
  • Selv at tilrettelægge dine arbejdsopgaver på både Kvindehjemmet og i det ambulante tilbud ”Sig det til nogen”

Om dig

  • Du er autoriseret psykolog med flere års erfaring
  • Du har stor viden og praksiserfaring indenfor traumeområdet – gerne med Kvindehjemmets målgruppe eller lignende målgrupper i vanskelige livsomstændigheder
  • Du har mod på at arbejde med vold, krisehåndtering, rådgivning og er god til at lytte og drage omsorg
  • Du er åben, nysgerrig, kan tale med mange slags mennesker og rumme kvinder, børn og familier, som har det meget svært
  • Du har erfaring med udredning og behandling af voksne udsat for traumer – og også gerne børn/unge
  • Du kan lide at være del af et tværfagligt team med højt fagligt engagement, hvor omgangstonen er uformel, og hvor der både er plads til at være seriøs og til humor
  • Du arbejder selvstændigt og har et godt overblik i en afvekslende hverdag
  • Du kan passe godt på dig selv, sætte grænser og bevare overblikket i det traumeorienterede arbejde

En organisation i udvikling
Som noget nyt på Kvindehjemmet skal vi til at arbejde i tværfaglige teams, hvor du og husets anden psykolog vil have en tværgående funktion. Her bidrager I med jeres psykologfaglige viden om kvinder og børn udsat for vold, traumer og andre psykosociale udfordringer. Du vil referere til Kvindehjemmets souschef, som også er psykolog.

Læs mere om Kvindehjemmet her: Forside – Kvindehjemmet  og Sig det til nogen – Sig det til nogen – gratis rådgivning

Ansættelsesforhold
Stillingen er på 37 timer ugentligt fordelt på én arbejdsdag i vores ambulante rådgivningstilbud og fire dage på krisecentret. Der vil være aftenarbejde til kl. 21 en gang om ugen. Du har fri weekender og helligdage.

Løn m.m. i henhold til overenskomst og kvalifikationer.

På Kvindehjemmet indhenter vi straffeattest og børneattest på alle vores medarbejdere.

Ansøgning
Ansøgningsfrist er den 6. oktober 2024 inden midnat. Ansættelsessamtaler afholdes den 23. og 24. oktober 2024. Opstart er hurtigst muligt og senest 1. januar.

Ansøgning, CV og eksamensbevis modtages kun elektronisk på mail: psy@kvindehjemmet.dk

Ved yderligere spørgsmål kan du kontakte souschef psykolog Luiza Bertolucci eller psykolog Tina Rathje på telefon 35 81 98 45.