Kvinder er særligt udsatte
Partnervold mod kvinder er hyppigere og grovere end partnervold mod mænd. Det skyldes i vores optik blandt andet den kendsgerning, at der er en ulige fysik mellem kønnene, som gør sig særligt gældende i det generelle voldsbillede.
Fra forskning ved vi, at 86,2 procent af de kvinder, der har boet på krisecenter, har været udsat for
grov fysisk vold defineret som slag med genstand, der kan gøre skade, behov for læge efter voldsepisoden, besvimelse efter slag samt kvælertag. Derudover er 58,6 procent af kvinderne blevet truet på livet.
I indledningen til den nye handlingsplan understreges det også, at kvinder er særligt udsatte og, at alt for mange kvinder hvert år dræbes af deres partner eller ekspartner.
Derfor ser Katrine Nordbjærg gerne, at den kønsbaserede vold bliver fremtrædende for de initiativer, der iværksættes, så den faktisk bliver en handlingsplan, der forebygger partnerdrab på kvinder og, at handlingsplanen kan være med til at løfte området på tværs af myndigheder.
– Vi ser desværre stadig, at der i nogle af de sager, hvor kvinder er blevet dræbt, har været krisecentre, politi og kommuner ind over tidligere i forløbet, og der skal vi som samfund være bedre til at forebygge og samle hjælpen til kvinderne, siger Katrine Nordbjærg.