I fredags modtog Kvindehjemmet en glædelig nyhed: Kvindehjemmet bliver en del af det ambulante rådgivningstilbud Sig det til nogen. Et tilbud, der for to år siden blev startet af Danner, Ringsted og Randers krisecenter, og som målretter sig de kvinder, der ikke har akut brug for sikkerhed og beskyttelse, men som stadigvæk har brug for hjælp til at komme ud af volden.
Foruden Kvindehjemmet er Holstebro og Kolding krisecenter også kommet med i udbredelsen af projektet. Bevillingen på 8 millioner kroner fra Social- og indenrigsministeriet sker som et led i at sikre, at endnu flere voldsudsatte kan få ambulant rådgivning.
Og at behovet er der, hersker der ingen tvivl om. Desværre. Alene i København er ventelisten til Sig det til nogen lang.
En kortvarig indsats med stor effekt
Forstander Katrine Nordbjærg glæder sig over, at Kvindehjemmet er blevet en del af projektet.
– Sig det til nogen er et velafprøvet, velskruet og grundigt tilbud, som jeg er stolt over, at Kvindehjemmet nu bliver en del af. Med en relativ kortvarig og målrettet indsats kan vi hjælpe mange kvinder, og det er der brug for, siger hun og henviser til en midtvejsevaluering af projektet, der viser, at tilbuddet i høj grad bidrager til positiv forandring hos kvinderne, særligt indenfor områderne empowerment og selvværd, sikkerhed samt sundhed og helbred.