Varige midler til ambulant rådgivning mangler
Samtidig med, at handlingsplanen sætter fokus på opmærksomhed og tidlig opsporing af partnervold, er der alligevel sat færre penge af til ambulant rådgivning end de relevante aktører på området har arbejdet for.
Det gælder blandt andet det landsdækkende ambulante rådgivningstilbud Sig Det Til Nogen som Kvindehjemmet siden 2020 har været en del af. Sig Det Til Nogen har eksisteret siden 2018 og omfatter foruden Kvindehjemmet også Danner, Ringsted Krisecenter, Holstebro Krisecenter, Kolding Krisecenter og Randers Krisecenter.
Forstander Katrine Nordbjærg havde håbet på varige midler til den ambulante rådgivning.
– Gennem de seneste knap to år har Kvindehjemmet haft 100 kvinder i forløb hos henholdsvis vores to rådgivere, der deler en samlet en fuldtidsstilling samt vores psykolog, der har otte timer i Sig Det Til Nogen, siger hun og fortsætter:
– Ud fra de trivselsmålinger, der løbende er blevet lavet i forbindelse med evalueringen af Sig Det Til Nogen, kan vi se, at tilbuddet virker og er med til at forebygge eventuelle krisecenterophold for kvinder og børn. Derfor er fortsat finansiering til området helt afgørende, hvis kurven for vold mod kvinder skal knækkes, så vi ikke kommer til at stå over for, at de slet ingen faglig kvalificeret hjælp kan få.