”Marie har gjort alle os der har haft fornøjelse af at arbejde sammen med hende, opmærksomme på at børn ikke er til kontortid, men skal mødes i små mødeøjeblikke”.

Sådan lyder et udpluk fra den nominering som Marie Møller Christensen, der er pædagog i Kvindehjemmets Børnetræ, modtog tidligere i april i forbindelse med Socialpædagogernes 40-års jubilæum.

I denne anledning bad fagforbundet sine medlemmer nominere den ven, kollega eller faglige inspirator i faget og sammen med to andre blev Marie Møller Christensen udvalgt.

Siden 1996 har Marie Møller Christensen været med til at udvikle ”Børnetræet”, der er metoder til at tale om vold i et sprog, der passer til børneører. Målet er at mindske effekterne af vold hos det enkelte barn, og i nomineringen af hende bliver netop hendes årelange indsats for børnene på Kvindehjemmet
fremhævet.

Får børns stemmer frem

Børnetræet, der er Kvindehjemmets tilbud til børn og mødre, har foruden Marie Møller Christensen yderligere to pædagoger ansat, og i samtalerne med børnene lægger de vægt på at skabe et trygt rum, hvor børnenes ord og tanker kan komme frem.

I samtalerne med børnene bruger Børnetræets pædagoger forskellige redskaber som for eksempel et vægtæppe, tegninger og rygsækken fra Mary Fonden, som alle børn, der flytter ind på et krisecenter får. I rygsækken er der toiletsager, tøj, legetøj, en bamse og en dagbog til de lidt større børn. Alt sammen ting, der bruges til at skabe en tillidsfuld relation til barnet og til at snakke om, hvorfor barnet nu bor på krisecenter.

Udover sit arbejde på Kvindehjemmet sidder Marie Møller Christensen med i Landsorganisationen af Kvindekrisecentres (LOKK) børnegruppe samt i Mary Fondens ekspertpanel på voldsområdet.