– Der var altid noget galt. Jeg var aldrig god til noget som helst.

Sådan fortæller kvinden ”Hannah” I podcast-serien ’Hjertelyd’ om tiden, hvor hun boede sammen med sin voldelige mand. Bebrejdelser, ekstrem kontrol og kritik var en normal del af hverdagen, hvor også svigermorens øjne konstant hvilede på hende.

I afsnittet kan du høre, hvordan Hannah desperat forsøgte at holde sammen på sin familie på trods af stigende kontrol og overgreb, og hvad der førte til, at hun og hendes børn i dag lever et liv fri fra vold.

I podcasten kan du også få indblik i det børnepædagogiske arbejde på Kvindehjemmet, når pædagog i Børnetræet Marie Møller Christensen fortæller om, hvordan man kan tale med børn om vold, og hvad man skal være særlig opmærksom på som voksen.

Hør også forstander Birgit Søderberg fortælle om den udvikling huset har gennemgået i løbet af de sidste 16 år og kom tæt på stemningen på etagerne.

Tak til Hannah for at dele sin historie og Selveje Danmark for at komme på besøg med mikrofon og nysgerrighed under armen.

Podcasten ’Hjertelyd’ kan downloades, der hvor du henter dine podcast eller via iTunes. Afsnittet hedder #3 Alle fortjener et liv uden vold.

Bag om podcasten
Selveje Danmark står bag podcasten-serien ’Hjertelyd’. Selveje Danmark er en brancheforening for over 200 selvejende not-for-profit organisationer på hele velfærdsområdet.

Om podcasten skriver de selv:
”Selvejende organisationers arbejder handler om mennesker, og det er de menneskers historie, som vi i Selveje Danmarks podcast ’Hjertelyd’ ønsker at skabe et rum for. Hjertelyd giver stemme til mennesker, som på forskellig vis er en del af vores velfærdssamfund. I hvert afsnit hører vi en borger fortælle sin historie – på både godt og ondt.”